Van data, via inzicht naar nieuwe kansen

De rol van Finance verandert en daarmee ook de rol die data heeft binnen de Finance afdeling. Data is en wordt steeds belangrijker voor de Finance afdeling omdat het kan helpen om commerciële inzichten te verkrijgen, de verkoop te stimuleren, (management)rapportages en besluitvorming te stimuleren en om de interne operaties van de Finance afdeling te optimaliseren. Vijzelaar Data Solutions ondersteunt organisaties bij deze Finance transformatie.

De transformatie van Finance

De Finance afdeling, in het bijzonder Business Controlling, stelt zich steeds meer proactief op en omarmt de rol van business partner. Hierbij wordt steeds meer vooruitgegeken in plaats van achteruit, wordt integraal gedacht en worden dynamische inzichten gecreëerd.Introductie: Financial Data Analytics

De afgelopen jaren is er binnen organisaties steeds meer aandacht voor de onderwerpen: Big Data, Data Analytics en Machine Learning. In veel gevallen is Finance niet tot nauwelijks aangehaakt bij deze onderwerpen. De Finance afdeling, in het bijzonder Business Controlling, werkt nog veel met Microsoft Excel bestanden, PowerPoints en simpele dashboards. Hierbij wordt vaak gewerkt met gegevens op een geaggregeerd niveau. Een gemiste kans omdat vaak in de details de trends, kansen en uitdagingen te vinden zijn. Door de financiele gegevens, vanuit bijvoorbeeld de boekhouding, te combineren met operationele gegevens en/of commerciële gegevens kunnen nieuwe inzichten verkregen worden waarmee nieuwe kansen ontdekt kunnen worden.Onze diensten

Vijzelaar Data Solutions helpt uw organisatie om de data te transformeren naar waardevolle inzichten en om nieuwe kansen te genereren. Hiervoor analyseren we de processen, verzamelen we de ruwe data behorende bij deze processen, maken we de data inzichtelijk via visualisaties en passen we waar nodig Data Science technieken toe om nieuwe kansen te ontdekken en te genereren.

Onze Data Analytics consultants hebben, anders dan bij veel andere Data Analytics en Data Science consultancybedrijven, een achtergrond in Finance en kunnen daarbij makkelijker financiële concepten zoals het verschil tussen P&L en cash toepassen op de analyses die uitgevoerd worden en data driven producten die gebouwd worden. Dit doen we op de volgende onderwerpen:


Data Visualisaties

De beste en nieuwste data visualisatie tools worden gebruikt om eindgebruikers accurate (financiële) informatie te geven.

Data Analytics

Advanced Data Analytics gebruiken om de Finance afdeling en de business te helpen sneller keuzes te maken en de besluitvorming te verbeteren.

Data Science

Data Science technieken gebruiken om voor de Finance afdeling en de business onopgemerkte waarde en kansen te ontdekken.

Analytics Translator

Vertalen van uitdagingen en kansen op het raakvlak finance en business naar data analytics (en data science) use cases.


Nieuwsgierig geworden?

Vrijblijvend sparren over de mogelijkheden van Financial Data Analytics binnen uw organisatie?
Onze tools

We beperken ons niet tot één product of techniek. Hierdoor kan de beste oplossing voor elke organisatie worden gekozen. Enkele tools die we al eerder gebruikt hebben:

Python
SQL
Power BI
Spotfire
Flask
Dash
Matplotlib
Sklearn
Spark
C#
Kubernetes
Docker
Jupyter
SQL Server